Omet la navegació.
Inici

Caldera de biomassa als equipaments municipals

Caldera de biomassa al CEIP la MonjoiaL'Ajuntament de Sant Bartomeu del Grau ha instal·lat al CEIP la Monjoia una caldera de biomassa per al subministrament d'aigua calenta, per a calefacció de dos edificis municipals (l'Escola i l'Ajuntament). La caldera instal·lada és del model Multi Fire USV ZI 100 amb una potència útil de 100Kw, es tracta d'una caldera de multicombustible preparada per a rebre diferents tipus de biomassa (pellets, estella, closca d'avellanes, ametlles, pinyols d'oliva, etc.).
Els treballs que s'han realitzat per a la instal·lació han estat: Sitja d'emmagatzematge (en el nostre cas amb estella), instal·lació de la caldera, sistema d'alimentació, adequació dels nous espais, xarxa de canonades i instal·lació elèctrica associada.
El consum aproximat que es preveu és de 27 tones de biomassa anuals, el subministrament d'aquesta biomassa es realitza a partir d'estella produïda en explotacions forestals. La instal·lació d'aquesta caldera ha estat possible gràcies a una subvenció rebuda per part de l'ICAEN (Institut Català d'Energia) de la Generalitat de Catalunya.